Pandemie of drie

De nieuwe liedjes beginnen vorm te krijgen, dat is mooi. Al met al ben ik zo wel een stuk minder productief op dat gebied dan vorig jaar, maar of dat erg is? Ik heb nog genoeg andere dingen te doen. Zoals teksten schrijven bijvoorbeeld, die dan op hun beurt weer kunnen leiden tot nieuwe liedjes.

Dan wordt het nu hoog tijd dat ik wat ga roepen over Corona. Ik geloof niet dat ik de eerste ben die op dat idee komt en ook vast niet de laatste, maar daar laat ik mij niet door weerhouden. Coronacommentaar in de vorm van een tekst, komt ie.

pandemie of drie

zullen we zien wat er nog staat
is de lucht geklaard
loopt er niemand meer op straat
na een pandemie of drie

gaat er eindelijk wat gebeuren
aan de staat van het klimaat
of is het allemaal niet meer nodig
zijn we verloren gegaan in de liefde
voor eigen volk en staat

wat is er nog over na een pandemie of drie
wat valt er te beleven na een pandemie of drie
is het ziekenfonds terug
rijden treinen nog op tijd
is ons kapitaal vernietigd
zijn we allemaal verzwolgen
door de eeuwigheid

Hier hoort dan uiteraard een (quasi-)vrolijk melodietje bij, maar dat is van later zorg. Net als de volgorde en inhoud van de zinnen.


Geplaatst

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.