Moederlijke liefde voor mij

Weer een nieuwe audiospeler, eentje die het mogelijk wel doet op de ipad, ipod en iphone en wat er allemaal wel niet meer uit de fabrieken van Apple rolt en dan hopelijk ook nog zonder al teveel reclame.

’n Beetje ’n een ongebruikelijk liedje voor me. Dat zal komen door de voor mij ongebruikelijke akkoorden.

Nederlandstalig, dus er kan meegezongen worden, eventueel aan de hand van de tekst die ergens onderaan staat. Ik zou het eerste couplet weglaten als ik u was, dat is meer voor de opvulling. Bedenk verder, voordat u begint te zingen, dat de tekst niet per se als complimenteus zal worden ervaren.

Moederlijke liefde voor mij

ze praat met de bloemen
en ze luistert naar de wind
ik kijk naar de reclame
tot het sportjournaal begint
ze komt bij me zitten
vraagt me wat ik er van vind
ja, zo is haar moederlijke liefde voor mij

ze kent mijn reputatie
ze kent alle rare verhalen
geruchten over drank en drugs
maar ze weet wel dat ik dat niet kan betalen
ik hoor haar zeggen
moet je nog een biertje?
ik hoor haar zeggen
ik zal hem even voor je halen
ja, zo is haar moederlijke liefde voor mij

ze zegt: dat was een leuk liedje
dat heb je maar weer mooi gezongen
ze lacht me vriendelijk toe
maar haar ogen zeggen: arme jongen
ja, zo is haar moederlijke liefde voor mij
ze zwelgt in haar moederlijke liefde voor mij
ze houdt van mij
van mij, van mij

Geplaatst

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.