Ik koop mijn geliefde vrij

Wat zien we hier. Een jongeling met edele gelaatstrekken – een prins wellicht. Hoe jammerlijk te moeten toezien hoe hij het vooruitzicht op een bezoek aan een prostituee verwart met een romantische gebeurtenis.

Of zien we een oudere man zijn partner voor het leven verlichting schenken in haar laatste uren dagen maanden. Verzin het maar, het kan allemaal.

Ik had deze al eens eerder opnieuw opgenomen, met een rammelende banjo. Daar ga ik geen gewoonte van maken, liedjes twee keer overnieuw opnemen, maar nu dus toch. De vraag is dan natuurlijk of deze nieuwe versie beter is dan de vorige. Ik denk dat de gitaren wel beter klinken, maar ik ben niet erg bij stem. Nou ja, we doen het er maar mee.

Het psychedelische eindstuk had ook best wel langer gekund, misschien wel tien of twintig keer zo lang. Helaas, het is te laat voor dergelijke overwegingen, het is vrijdag en vrijdag is liedjeplaatsdag en dan kan er niets meer gewijzigd worden.

ik koop mijn geliefde vrij

met de verharde keutels van een salamander
koop ik mijn geliefde vrij
voor een avond, een feestje
een vrijpartij
over de prijs worden wij het wel eens

met het geld dat ik verdien met optredens
koop ik mijn geliefde vrij
voor een avond, een feestje
een vrijpartij
over de prijs worden wij het wel eens

dan koop ik mijn geliefde vrij

Geplaatst

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.