Marginaal zelfstandig

Wiersma
– Zeg jij bent toch zo goed in webdesign?

Keu
– Ik kan wel een website maken ja, dat heb ik vaker gedaan. Hoezo?

Wiersma
– Ik heb sinds een tijdje een kralenwinkel op internet en daar wou ik graag een website bij die een beetje een overzicht geeft van de kralen die ik verkoop, ingedeeld per materiaalsoort. Maar vooral ook als plek waar mensen me kunnen bereiken met vragen. En er moet een soort klachtenformulier bij.

Keu
– Een klachtenformulier?

Klachten semantisch model

Wiersma
– Ja. Klachten zijn heel belangrijk. Een bedrijf als McDonalds stelt zelfs dat één klacht eigenlijk telt voor tweehonderd klachten. De meeste mensen met klachten klagen namelijk niet bij het bedrijf, ze komen gewoon niet meer terug en vertellen andere mensen over hun klachten die vervolgens ook ergens anders hun kralen gaan kopen, of in het geval van McDonalds hun ongezonde hap. En je begrijpt dat het voor mijn winkel juist heel belangrijk is om mijn klantenkring in stand te houden en het liefst uit te bouwen.

Keu
– Zo’n website kan ik in ieder geval wel maken. Moet er ook een webwinkel bij?

Wiersma
– Nee, dat hoeft niet, de verkoop gaat via Marktplaats. Dat loopt prima.

Keu
– Ok. Dat scheelt in de tijd die ik er in moet steken en dus ook in de kosten.

Wiersma
– Wat kost zulks dan?

Keu
– Normaal gesproken €500,-, maar ik denk dat dit niet zoveel tijd hoeft te kosten dus dan kan het wel voor minder. Het gaat om de uren die ik er in moet steken. Op zich maakt het ook niet zoveel uit wat ik ermee verdien, ik moet het toch weer inleveren bij de gemeente.

Wiersma
– Alles?

Keu
– Ja. Ik ben marginaal zelfstandig, ik verdien te weinig om van rond te komen. Wat ik verdien moet ik inleveren. En er zitten nog wel wat regels aan. Ik mag er maximaal 20 uur per week mee bezig zijn, geen uitgebreide reclame maken en nog wat dingen.

Gesprek met ondernemers over internet (9019104376)

Wiersma
– Anders doen we het toch zwart. Ik vind het weinig zinvol om mijn geld naar de gemeente over te hevelen. Daar betaal ik toch belasting voor?

Keu
– Nee, dat doe ik niet, zwart. Ik heb al genoeg gedonder met de gemeente, als ik zwart ga werken zet ik mijn uitkering op het spel en daar ben ik toch afhankelijk van.

Wiersma
– Maar Keu, jij weet toch ook wel hoe het mechanisme werkt, voor wat hoort wat. Als jij er niks aan verdient kan ik je ook niet aanspreken op het resultaat, dan blijft het te vrijblijvend.

Keu
– Nou ja, ik verdien er zelf inderdaad niks aan als je dat bedoelt. Weet je, anders ken ik wel iemand anders voor je die zo’n website voor niet al teveel geld kan maken.

Wiersma
– O ok. Ik had eigenlijk in gedachten dat jij er wat aan zou verdienen, maar goed.

Keu
– Is niet erg. Dit is niet de eerste keer dat ik een opdracht heb moeten laten schieten sinds ik in die regeling zit.


Geplaatst

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.