De naam

Harm WiersmaKeu
– Zeg Wiersma, ik heb alweer een vraag. Ben jij soms Harm Wiersma, die bekende schaker? Geboren In Groningen in de jaren zestig? Die in 2002 actief werd in de PVV?

Wiersma
– Nee, die Wiersma ben ik niet. Als je tenminste de beroemde dammer bedoelt. Geboren in Leeuwarden in 1953. Achtvoudig Nederlands kampioen en ook een paar keer Europees en Wereldkampioen. En hij zat niet bij de PVV maar zat in de kamer voor de LPF, de partij van Fortuyn. De PVV bestond in 2001, want in die tijd was het, nog niet.

WiersmaKeu
– Wiersma, ben jij dan Eelke Wiersma? Hij is ook dammer, net als Harm Wiersma.

Wiersma
– Nee, die Wiersma ben ik ook niet. En Eelke is een schaker, dus niet net als Harm.

Keu
– Ben jij dan Wiersma de nogal paranoïde reaguurder die in de nachtelijke uren in de reactieruimte van de site van Huub Mous, www punt huub mous punt nl, zijn complottheoriën – is het jou ook opgevallen dat aanhangers van samenzweringstheoriën altijd op zoek zijn naar mede-samenzweerders om hun samenzweringstheoriën bevestigd te zien – verkondigt als zijnde complete waarheden?

Wiersma
– Nee, ook die Wiersma ben ik niet, maar je komt nu wel dichtbij. Je hebt mijn naam namelijk aan precies die Wiersma ontleend. Maar ik ben ‘m niet, ik ben een fictioneel karakter uit een serie korte en vaak melige, in een enigszins kinderlijk aandoende stijl maar wel met veel plezier geschreven verhalen van jouw hand, die enkel bestaan uit dialogen en daardoor een wat schamele indruk kunnen maken. In de eerste verhalen heette ik anders en daarna weer anders en nu heet ik Wiersma.

Keu
– Anders. Ik had je Anders moeten noemen. Hans Anders. Of Marc Anders. Nee, Willem Anders. Willem Alexander Anders.

Wiersma
– Geeft niet, Wiersma is een mooie naam. Mooier dan Anders.

Keu
– Ik kan hem anders niet meer horen.


Geplaatst

Reacties

2 reacties op “De naam”

  1. Marc Kooij avatar

    Als dubbele achternaam?

  2. Wllm Kalb avatar

    ‘Anders Wiersma’ zou ook een mooie naam zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.