‘Eet je wel genoeg?’ is een vraag die ik vaak hoor. Dat komt, ik ben nogal mager en zoals iedereen weet bestaat er een zekere relatie tussen lichaamsgewicht en de hoeveelheid voedsel die je als verwende westerse mens naar binnen werkt.

Aanleiding voor mij om een serie foto’s te maken van wat ik zo ongeveer eet op een dag.

Dit was de oogst van gisteren, maar dan zonder het ontbijt dat eerder op de dag plaats vond en ook zonder de koek die ik kreeg toen ik bij mijn vader op de koffie ging. De boterhammen zijn ook niet op de foto gekomen. Ik zit er nog niet helemaal in. Ik hoop deze in de toekomst wel op de gevoelige plaat (ahum) vast te leggen, maar gister is dat er bij gebleven. Vandaag ook trouwens, maar die mededeling bewaar ik voor morgen. Eh. Nou ja.

De foto’s:

Nasi met pindasaus
Dit is nasi met pindasaus, mocht u het zich afvragen. Het smaakte beter dan het er uit ziet.

Koekjes
Koekjes. Er staat maar één op de foto, maar ik heb er nog een paar gesnoept.

Spicy Reggae Chicken
En een zakje Spicy Reggae chicken-chips. Dat was snel leeg. Lekker pittig.

Ik weet vrij zeker dat ik ergens op de dag een slaatje heb gegeten en een vezelrijk toetje, maar ook die zijn niet op de foto gekomen.

Eigenlijk zou ik hier elke dag mee bezig moeten, maar ik zie het nut er nog niet echt van in. Misschien komt dat nog, eerst gewoon maar doen.

5 reacties

  1. Dat is niet zo mooi voor je.

   Wellicht helpt het je om net te doen als ik en het gegetene te fotograferen. Dan kun je er later een mooi plakboek van maken en op rustige zondagmiddagen wegdromen bij de nostalgische herinneringen aan deze vervlogen eetmomenten.

 1. Die darmwand met aardappelopstand vind ik een onsmakelijke foto nu ik net mijn laatste vrucht aan het schillen ben. Heeft u wel eens gehoord van de schijf van 5, u kunt hem zo opvragen bij het Voedingsbureau.

  1. Gebruik ‘m gerust als bureaublad in Windows, hij is er als het ware voor gemaakt.

   Vergeet niet nieuwe vruchten te kopen morgen. Geen dag zonder!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.