Details

Ik word wel eens gevraagd – meestal door muzikanten – of het niet wat strakker kan. De muziekindustrie kan mij zo niet serieus nemen.

Welnu, ik word niet betaald door de muziekindustrie en de laatste flirtage/aan-/ervaring die ik met een exponent van die bedrijfstak heb gehad is me bijgebleven als een zeer onaangename. Een hoop gezwam heb ik aan moeten horen, geklets in de ruimte.

Nee, dan de gemeente Leeuwarden. Zij houdt mij in leven en doet mij leven, zij hoedt mij en voedt mij en ik wil daar graag iets voor terugdoen, bijvoorbeeld in de vorm van liederen.

Liedje uit 1990. Ik heb het vast wel vaker verteld, maar dit hele gedoe met muziekjes opnemen is – in de eerste plaats om structuur in mijn leven te hebben, maar dat terzijde – bedoeld om de vele liedjes die ik nog op de plank heb liggen maar waar ik nooit iets mee gedaan heb op te nemen met de mogelijkheden die er nu zijn, dat wil zeggen, met laptop, usb-microfoon en nog wat dingen waar ik wel over zou willen uitweiden maar die in de praktijk weinig mensen kunnen boeien.

Sinds een week of twee (hela, zomaar een Doe maar-citaat. O nee, dat was sinds een dag of twee. Nou ja.) laat ik de keuze van het op te nemen lied bepalen door het toeval. Of door het lot, dat klinkt eigenlijk mooier. Ja, ik laat de keuze van het op te nemen nummer – van die week – bepalen door het lot.

Eh, waar wou ik heen. O ja, dit keer rolde ‘Details’ uit de bus, een tekst uit 1990, toen ik nog een verwarde jongeman was, de tekst staat hieronder om dat te staven, en de nogal punky oorspronkelijke opname – met een cassetterecorder of zoiets – zal ook ongeveer uit die tijd stammen.

Het lied:

De tekst:

Details

always got details running
running through my mind
past, present and future
shattered in details

oh, ho, who are you
I've seen you before
my memory's alright
it's just that I see in details

oh, ho, this one's not dead
all the things Bob said
I don't know about that
I only see details

customs post in my head
see a signal, signal green
can't be too sure it's not red
only details have I seen

Geplaatst

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.