Bollen en roesten (bier hier)

Ik zit helemaal in carnavalssferen. Een goede reden om me, in navolging van de onnavolgbare Herman Brood – tenminste wat zijn podiumkunsten betreft – te buigen over een carnavalstekst.

Dit is ‘m. Tot nu toe dan, hij kan altijd nog veranderen hé.


Bollen en roesten (bier hier)

er zijn politiekers en die doen een hele berg
ze zien vluchtelingen komen en ze roepen: o, wat erg
ze kijken en ze zeggen: kijk, dat lossen wij wel op
maar ik zeg: hou toch op met al die leugens aan mijn kop

want het kan mij de broek niet bollen
het doet mij toch geen plezier
het kan mij de broek niet bollen
nee, dan drink ik liever bier

er zijn politiekers en die zeggen: ga aan’t werk
je bent nog lang geen tachtig, nee, je bent nog jong en sterk
er zijn banen zat en je kunt best even bellen
maar ik zeg: hou toch op met leugens te vertellen

want het zal mij aan m’n reet gaan roesten
het doet mij toch geen plezier
het zal mij aan m’n reet gaan roesten
nee, dan drink ik liever bier
dan drink ik liever bier

bier hier
bier hier
bier hier
bier hier
geef mij maar bier

Mocht u denken, dit is niet echt een carnavalstekst, bedenk dan ook dit: voor mij is dit tot nu toe de meest geslaagde poging in deze richting. Eerdere pogingen als ‘Condooms en carnaval’ en ‘Liever een kleine’ konden niet op veel begrip en al helemaal niet op bijval rekenen. Niet dat ik dat bij deze tekst verwacht, maar toch, ik vond hem de ‘moeite’ van het plaatsen waard. Ik zoek die andere teksten nog wel eens op als ik zin heb.

Maar wat ik daar nou meer wou zeggen, zo ziet u maar weer. Wat voor de één een mislukking is, is voor de ander een overwinning.

Vanochtend op de fiets bedacht, deze tekst. Had ik er nog niet bij vermeld en is wellicht ook helemaal niet interessant. Maar nu heb ik het toch vermeld.


Geplaatst

Reacties

2 reacties op “Bollen en roesten (bier hier)”

  1. Keu avatar

    Dank je Jan!
    De ballen heb ik zelf nog niet terug kunnen vinden in de tekst, maar misschien heb ik iets over het hoofd gezien.

  2. Jan Dub avatar
    Jan Dub

    Petje (of hoedje) af voor deze fraaie tekst aangaande het volkse verdrijf genaamd carnival. De inhoud voldoet m.i. ruimschoots aan de criteria van een carnavalshit; zo komen er thema’s aan de orde als politiek,sex,drank en roestige ballen. Daar kunnen de Breedbekkikkers nog wel een puntje aan zuigen. Tot zover mijn eerste reactive. Wellicht na nadere bestudering van de tekst meer. Ik had nog een leuke foto willen plaatsen doch dat gaat niet lukken denk ik. Suck6!!!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.