Sure, you are unique

Ik heb hier wel meer opnames van en lang niet allemaal even beroerd, maar ja, het lot bepaalt wat ik op ga nemen en dat was deze week deze.

Aldus sprak hij, niet helemaal naar waarheid, want eigenlijk wou hij wegens drukte met andere dingen een liedje doen dat hij al kende zodat hij zeker zou weten dat het vóór vrijdag af zou zijn, de snoodaard, en dan ook nog koud beweren dat het aan het lot lag.

Anyways. Met dank aan Maarten Brugmans voor zijn bijdragen, te weten de vrolijke trompetpartij en het éénmanskoortje aan het eind van het lied.

‘Dare to be different’ was een reclamespreukje uit de tijd dat ik dit liedje schreef. Misschien nog wel al ben ik het persoonlijk de laatste jaren niet meer tegengekomen. Voor mij was daar weinig durven aan, anders zijn, ik ben van nature al anders genoeg. Maar goed, als iemand anders zich maar al te gewoon voelt en zich graag toch een beetje wil onderscheiden van de grijze massa, wie ben ik dan om daar ‘doe maar niet’ of ‘doe maar gewoon’ tegen te zeggen.

Best wel een optimistische tekst. Een hippy-dippy-punky-vrolijk liedje – zij het enigszins sloom uitgevoerd – met een optimistische tekst, jazeker. Een tekst die oorspronkelijk twee keer zo lang was zie ik nu, met nog een paar coupletten en een refrein. Nou ja, dit is ook wel genoeg zal ik destijds gedacht hebben toen ik het voor het eerst opnam, en zo is ’t gebleven.

Het lied:

De tekst:

SURE, YOU ARE UNIQUE

sure, you are unique
but so is everybody else
and I don't like you for being different
but for being just like me in a way
maybe we have things to share
if you don't agree, don't worry, you won’t find me yeah

sure, you are unique
but that doesn't make you
a better person than I am, I know
because I felt like this for almost all my life
I was unique and I was unwanted
but now I know I was only being haunted

Geplaatst

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.