Ontbijt op bed

Gelijk beginnen maar dan met dat bloggen. Eerst een tekst pakken. Toepasselijk plaatje erbij zoeken.

Breakfast in Bed (6350331671)

Ik weet niet wat het voorstelt, maar het is duideljk iets met een lepel en een bord en het heet ‘breakfast in bed’ dus het zal wel toepasselijk zijn. Het ziet er niet uit als iets dat ik in bed zou willen eten, maar misschien is het wel heel lekker, wie zal het zeggen.

De tekst:

ontbijt op bed

kouwe tenen en een lauwe sigaret
een ochtendstijfje en uitgestelde pret
het dekbed en de wasmand houden van mekaar
jeuken en krabben zijn een innig paar
ontbijt op bed

sterretjes voor de ogen, paarse lakens
zon door de ramen en het beeld van een vrouw
en heeft de haan drie keer zitten gapen
dan maken we een einde aan dit feestmaal voor jou
ontbijt op bed

en dan poeperdepiesenderetteketet
en weg met dat ontbijt op bed
nu een echt ontbijt aan tafel
met koffie, een broodje en een echte sigaret
ontbijt aan tafel

pas morgen weer
ontbijt op bed, ontbijt op bed
bij helder weer
ontbijt op bed, ontbijt op bed
al doet het zeer
ontbijt op bed, ontbijt op bed
je wilt niet meer
ontbijt op bed, ontbijt op bed

Vanochtend geschreven, op bed, dus vers van de pers. Losjes gebaseerd op de zin ‘After having smoked my breakfast in bed’ uit het liedje ‘Just me’ van de band Angst. Buiten die regel over breakfast in bed hebben de teksten bij mijn weten geen overeenkomsten. Mocht dat wel zo zijn, dan is dat toeval. Het zou kunnen maar het lijkt me eerlijk gezegd sterk. Ik heb de tekst van Angst niet in mijn hoofd zitten en ga ook niet de moeite doen om die op te zoeken.

Er zitten wat onsmakelijke beelden in die je misschien lievert niet associeert met ontbijt op bed. Ter mijn verdediging wil ik graag opmerken dat het ook niet meevalt om iets moois te zeggen over wakker worden, hoewel ik mij bewust ben dat andere tekstschrijvers beter geslaagde pogingen in die richting hebben gedaan en er vaak zelfs iets romantisch van wisten te brouwen. Maar dat is mij dus niet gelukt en ook eventuele herziene versies zullen niet iets moois laten zien.

No su. Dat is dan mijn eerste blogje denk ik dan maar. En plaatsen maar dan.


Geplaatst

Reacties

2 reacties op “Ontbijt op bed”

  1. Jan Hessel avatar
    Jan Hessel

    dat retteketet voelt als een link naar Beter Bed, zit er mogelijk een commercieele gedachte onder dit hele ontbijtgebeuren?

    1. Marc Kooij avatar

      Niet echt. Voorlopig geen bijbedoelingen bij de teksten, het gaat me meer om het schrijven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.