Koffie of thee

Ik denk dat de tekst iets met het referendum rond de brexit te maken heeft. Of over iets op Twitter, een gegarandeerde bron van ergernis. In ieder geval gaat het over iets met politiek; populisme en dat soort zaken.

Om het liedje kort te houden heb ik er hele stukken uitgehaald die misschien wat meer specifieke informatie bevatten. Ik zou de oorspronkelijke versie van de tekst erbij kunnen pakken, maar dat doe ik niet, niet in de laatste plaats omdat een andere reden om de tekst in te korten zal zijn geweest dat ik er niet erg tevreden over was. Een duidelijke hint daarvoor is dat de tekst eindigt met ‘ja ja’. Dat doe ik eigenlijk alleen met teksten waar ik niet tevreden over ben.

De overgebleven tekst:

Koffie of thee

maak daar geen fouten mee
kopje koffie, bakje thee

het volksgericht perst al zijn woede
in een eenstemmig ‘nee’
diep in onze harten zijn we eenzaam en bang

want wij hebben ook een mening
wij denken dat het vrije woord wordt vermoord

nou nou
ja ja

En het lied. Drums weer ingespeeld door Ronnie Porte. De titel staat niet goed in het clipje, dat is jammer. Jammer maar helaas. Ik ga het niet aanpassen.


Geplaatst

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.