Fusion Cooking

Dat smaakte naar fusion cooking. Eerlijk gezegd wist ik pas sinds een paar dagen dat deze stijl van koken zo heet, eerder dacht ik dat het geen naam mocht hebben.

Dit is het resultaat:

FusionCookinga02

Volgens Synoniemen.net is de term ‘fusion cooking’ mogelijk onnodig Engels en zijn er Nederlandse alternatieven beschikbaar, namelijk ‘wereldkoken’ en ‘smeltkroeskoken’.

De vertalingen hebben mijn voorkeur niet en lijken te zijn ingegeven met het idee dat de Nederlandse taal behouden moet en kan blijven, een streven dat op zijn beurt mogelijk ingegeven is door de rappe snelheid waarmee het Fries en andere minderheidstalen aan het verdwijnen zijn of al zijn verdwenen – uit het land der levende talen dan, op internet leven ze nog even door.

De appelmoes werd bij deze maaltijd overbodig geacht en gaat weer terug in de koelkast. Hoeft op zich niet per se, zo’n bakje in de koelkast, maar dan is het makkelijk terug te vinden voor als een volgende maaltijd smaak ontbeert.

Wellicht ten overvloede: de echte liefhebber kan zien dat er bieslook aan te pas is gekomen.

Vergeten te melden: het geheel was vegetarisch. Dat is bij mij niet altijd het geval.


Geplaatst

Reacties

6 reacties op “Fusion Cooking”

 1. Marc Kooij avatar

  Ja, dat zeldzaam. Eens kijken of ik daar iets aan kan doen.

  Nee, ligt aan de host geloof ik. Ik kan het hier niet instellen.

 2. Claire avatar
  Claire

  We hebben hier nog de zomertijd!

 3. Jan Dub avatar
  Jan Dub

  Ratjetoe door mekaar husselen met een vlammetje eronder + een pakje DJ Keu-mix er bij kwakken + een flinke portie ongezouten muziek naar gelang toevoegen.

  1. Marc Kooij avatar

   Ik proef een diepe afgunst voor vakmanschap en bespeur een hautain gebrek aan oprechte nieuwsgierigheid. Het doet me zeer te moeten vaststellen hoezeer je laatdunkend over me praat.

 4. Marc Kooij avatar

  Ik heb het van jou, jazeker. Ik wist niet zeker of je je naam hier wel vermeld zou willen hebben dus ik dacht, ik laat ‘m maar weg.

 5. Claire avatar
  Claire

  Dat zei ik toch zondag? Heb je het van mij?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.