Might as well face it

Might as well face it. Een instrumentaaltje maar dan met zang. Eigenlijk dus geen instrumentaaltje. Nou ja.

Dit is dan de laatste uit de serie Locusts/Sprinkhanen, hierna weer liedjes. Daar stond mijn hoofd niet zo naar het afgelopen halfjaar, maar ja, zo nu en dan toch teksten geschreven die er om vragen om op muziek gezet te worden, dus dan ga ik dat ook maar doen.

Valt er nog iets over dit muziekje te zeggen. Jawel. Zo rond 3:45 vallen er voorzichtig een paar (drie als ik het goed heb) zacht scheurende gitaren in en die houden het tot het einde toe vol. Dat is toch knap van ze en is waarschijnlijk meer dan de gemiddelde luisteraar op zijn CV kan zetten. Maar goed, er schijnen stugge volhouders te zijn die dat wel lukt en, naar verluidt, zelfs zonder daar uitzonderlijke moeite voor te hoeven doen. Dat, beste mensen, zijn nu de ware helden en het zou fijn zijn als u een voorbeeld aan hun zou nemen in plaats van hun te bestempelen als luiwammessen die niks beter te doen hebben dan naar langdraderige semi-instrumentale muziekjes te luisteren.

Ik dwaal af. Terug naar het muziekje. Waarmee ik en passant aangeef – ik ben op dreef hoor – hoe u het muziekje het beste kunt beluisteren, laat uw gedachten drijven op de golven van geluid.

En weer terug naar het muziekje. Ik bespeur een patroon. Dat is een reden voor alertheid. Het muziekje en wat ik er over kan zeggen, daar gaat het nu om.

Ik heb de onvolprezen G2.1u gebruikt voor de gitaarpartijen en de drums, op de achtergrond knokken twee fretloze bassen zich door het landschap en er komen met enige regelmaat zich bescheiden opstellende ukelele-drones voorbij, al dan niet vergezeld door hun familieleden, de gitaar-drones. Of is het andersom.

Nou, wat wil je nog meer. Misschien wat variatie in de sfeer. Ach, die is er wel.

De foto in het filmpje heet ‘Sea of roses’ en is gemaakt door DrCarl van Pixabay. https://www.facebook.com/pixabay/photos/a.612910228723222.1073741825.186291711385078/925202500827325/?type=3. Er hoefden geen credits vermeld te worden maar ik doe het toch maar even. Wel zo netjes.


Geplaatst

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.