112 stickers

Ik heb er al van gedroomd zeg, de 112-stickers waar ik naar op zoek ben. In mijn droom zag ik er één zitten op een telefoon in een winkel, zo’n blauw met witte sticker met nog iets roods erbij, precies zoals het hoort volgens de arbo. Ik geloof niet dat de eigenaar van de winkel me verder kon helpen. En dat klopt ook wel aardig met hoe het in de praktijk gaat, de halve stad afgelopen op zoek naar de stickers, maar niet kunnen vinden. Maar het moet wel natuurlijk, de arbo stelt het niet voor niks verplicht. Jammer dat het zo’n toer is om ze te krijgen.

Tegen beter weten in hulp gezocht bij de overheid maar dat leverde niks op. Ik denk niet dat ze me helemaal serieus namen. Ik plak de vraag en de antwoorden hier wel even in. Leuk.

Vraag:
Levert de overheid stickers met het alarmnummer (1-1-2) voor telefoons?

Deze zijn verplicht, maar praktisch onverkrijgbaar.

Antwoord

Er zijn in Nederland verschillende commerciële bedrijven die dit soort artikelen verkopen. De overheid heeft hier geen taak in.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Vraag:

Dank u voor uw snelle reactie over mijn vraag over de beschikbaarheid van 112-stickers. Helaas ben ik hier echter niet in voldoende mate door geïnformeerd.

U stelt dat deze door verschillende commerciële bedrijven verkocht worden. Ik geloof u graag maar ik heb, ook na uitgebreid zoeken, geen enkele van deze bedrijven kunnen vinden.

Ik begrijp uit uw reactie dat u wel een lijst met deze bedrijven hebt. Zou u mij een kopie van deze lijst toe kunnen doen komen, zodat ik contact kan opnemen met één van deze ondernemingen?

Antwoord

Hieronder volgt een reactie op uw e-mail, waarin u vraagt om een lijst met commerciële bedrijven, die 112-stickers verkopen.

Wij beschikken niet over een lijst met bedrijven, die 112-stickers verkopen. Wij geven alleen algemene informatie over wet- en regelgeving van de Rijksoverheid. Om die reden kunnen wij uw vraag niet beantwoorden.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Waarschijnlijk was ik bij het verkeerde loket. Ze zullen wel gedacht hebben, wat moet dat hier te zeuren.
Nou ja, we zoeken vrolijk verder.


Geplaatst

Tags:

Reacties

10 reacties op “112 stickers”

 1. Ed avatar
  Ed

  google op 112 alarm sticker en heb 150 hits,

  http://www.brandweerwinkel.nl/winkel/contents/nl/d644_Sticker__1-1-2___contour.html
  was dat nou zo moeilijk,.

 2. Ana avatar

  What a great blog

  1. admin avatar
   admin

   ja, heel mooi

   1. admin avatar
    admin

    waar haal je het vandaan…

 3. Keu avatar

  Daar komen de antwoorden al.

  1. Anne avatar
   Anne

   Vroeger rond jaar 1990 hadden ze wel een stickers van 112 en nu eens niet…..Wel ideaal voor oudere mensen. Maar niet voor doven mensen dat vergeten ze steeds.

 4. Arend avatar

  Hieronder volgt een reactie op uw artikel over 112-stickers.
  Ik begrijp de noodzaak van 112-stickers. U praat over beschikbaarheid. Ik begrijp dat er in Nederland commerciële bedrijven zijn. U hebt een eigen website. Bij de arbo gaat het er in de praktijk niet aan toe zoals het hoort. Algemene informatie over wet -en regelgeving van de rijksoverheid; dat had u gedroomd. Men zou kopïën van lijsten in telefoongeheugens kunnen opslaan. Ik geloof niet dat u eigenaar bent van zo’n blauw met witte sticker met nog iets roods erbij. Ik ben überhaupt niet geïnformeerd. Om die reden kan ik uw vraag niet anders beantwoorden dan door dit gezeur.

  1. Cynthia avatar
   Cynthia

   Heb je inmiddels de 112 stickers al gevonden want ik zoek ze ook?

   1. Keu avatar
    Keu

    Nee, nog niks kunnen vinden. De meest gehoorde tip die ik gekregen heb is om zelf maar een soort sticker te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.